esmaspäev, 21. veebruar 2011

Eesti laul osa 2



Kogu muu osa on küll Eesti laulu kohta, kuid selle foto pühendan Haapsalu põlenguohvrite mälestuseks.


Järgnevad mõtted on siis kirja pandud loo kuulamise ajal ja ei ole mõjutatud hääletuse tulemustest.

1. SÕPRUSE PST – Rahu, ainult rahu
Tüüpiline Sõpruse lugu. Hea, kindlasti läheb teatud seltskonnas peale, kuid seda tabab ilmselt sama saatus nagu Ruffust – keskmine Euroopa hääletaja ei anna neile häält. Lava peal oleks võinud ju ka midagi huvitavat teha. Samas loo poolest antud poolfinaali üks lemmikuid ja see lugu jääb ilmselt mõneks ajaks ka minu muusika valikusse.

2. Shirubi Ikazuchi – St. Cabah
Kui Kerli räägib haldjatest ja on inglike või haldjas, siis keerulise nimega bänd on deemon mustas ja räägib nõidadest. Muusika on samas minu meelest sarnane, vägagi sarnane.

3. Sofia Rubina – My Melody
Elukutseline Eurovisiooni Eesti eelvooru tegija, kes pole kunagi küll edasi saanud. Nagu selle kohta öeldakse... aga järjekindel. Lugu mis ei jää meelde ja mõjub kuidagi häirivalt. Ütleme ausalt, et sel lool pole lootustki.

4. Mimicry – The Storm
Kene ei meeldinud mulle superstaari saates. Minu meelest mõjus ta kuidagi võltsilt. Nüüd on nad teinud mingi ülimalt electro loo ja lavashow, mis oleks olnud publikut vallutav paar aastakümment tagasi. Lisaks peaks mainima, et refrään mõjub kui tõeline kassikontsert, mitte normaalse loona. Ka meeslaulja hääl ei tundunud just eriti hea.

5. Orelipoiss - Valss
Ma tean, see nende loo poolt tehtud tunne jääb, kui jah... Sinna on muidugi igasugu talente ja varasemaid võitjaid kokku pandud ning laval ju show-d tehakse. Kummalisel kombel võiks see lugu ise läbi lüüa. Kui muu ei ole, siis vähemalt lehepillimängija peaks ohtralt tähelepanu saama. Omamoodi mõnusalt naiivne looke.

6. Tiiu Kiik – Second Chance
Kahjuks sai taaskord siia saatesse. Kõlab täpselt sama jubedalt kui eelmisel aastal. Tõsiselt jube!!! Tegelikult eksin, sel aastal on sinna ja juba klubihelides pulvil muusika taha lisatud, seega veelgi jubedam ja veelgi rohkem kõrvu kriipiv kolm minutit. Vot tema on üks neist, kes alati enne eurovisiooni välja ilmuvad ja selle saate ära rikuvad. No ei ole seda vaja, meil toodetakse saasta niigi!

7. MID - Smile
Lugu ise pärineks kui mingist arenguhäiretega inimeste erikoolist, kus lõpuaktuseks üks looke ära õpitakse – seda nii loo kui ka visuaalse pildi osas. Võimalik, et nad üritasid naljakad olla, aga no ei tule ju välja!

8. Ithaka Maria – Hopa’pa-rei!
Selle loo riietusega tekkis mõte, et ta võiks ju üldse ilma riieteta alustada ja siis õmmeldakse loo ajal talle riided selga kinni. Eks see selline peenem Ruslana II ole, kuid vähemalt on kõhu peal peki asemel võimsad lihased. No mingit sisu ju ei olnud sel lool!

9. Rolf Roosalu –All & Now
Mees, kes hoolitseb selle eest, et mahedahäälne ja liberaalne diskobiit meie konkursilt ei kaoks. Samas kipub iga aastaga ta lugudest seda hoogu ja võimu vähemaks jääma. See siin annab ju peaaegu ilusa balladi mõõdu välja, kuid päris lääne boybändide tasemest jääb veel kõvasti puudu. Samas selliseid on minu meelest Eurovisioonil korduvalt kõrbemas nähtud.

Üldkokkuvõtteks võib öelda, et teise saate tase oli ikka palju nõrgem. Samas pole mõtet kurta, sest lõpuks võidab ju ikkagi rahva lemmik, seega ka võimalik võitja saab edasi ükskõik kui tihedas konkurentsis.

1.

2 kommentaari:

ArvoS ütles ...

Laulust ei tea ma midagi aga pilt on mõnusalt sisukas

Funestus ütles ...

tänan :)
See oli ka mõnusas muutumises, sest küünal sulatas pidevalt lund oma kohal. Samas nö seinad püsisid ja esmapilgul ei saanud arugi, et küünal oma kohale augu on sulatanud.