esmaspäev, 30. märts 2009

F1 hooaeg on alanud

Sel aastal on vormel alanud suure pauguga. Brawn sai omale põhjamudas sipelnud Honda, sai tehaselt veel veidi rahagi kaasa, kuid mootorid ja sponsorid tuli omal leida. Kõige tähtsam on aga see, et sai kaasa ka väga väga hea auto. Tegelikult on selles meeskonnas ju meeletu potensiaal. Sinna on kogutud mehi endistest tipptiimidest, neil on kõige suuremate kogemustega sõitjapaar, parim testisõitja(tui talle maksmiseks raha leitakse). Samuti on kirjas esimene kaksikvõit!
Aga nüüd üldiselt selle aasta meeskondadest.
Ferrari - Kunagine valitseja hakkab põhja käima. Vana kingsepa ümber koondunud meeskond on laiali, ülemvõim kadunud. Samas aitab ilmselt rahakott nad ikkagi kõrgemale, seega vaevalt, et nad esikümne lõppu seiklema jäävad. Samas on tunne, et Kimi motivatsioon pole sugugi nii kõrge kui väidetud.
McLaren - Hamilton raiub end jõuga esimeste sekka. Samas sai tunda mees esimest korda reaalsust, et alati ei saagi sõita autoga, mis on konkurentide omast palju kõvem.
Toyota - Loodetavasti läheb neil sel hooajal edukalt, sest muidu on karta, et tehas hakkab otsi kokku tõmbama. Raha neil on, nüüd oleks ka tulemusi vaja teha. Trulli on suurte kogemustega ja tundub, et Glock muutub järjest kiiremaks. Positiivne on ka see, et meeskonnas valitseb lõpuks sõitjate suhtes järjepidevus ja ei tõmmelda nii nagu esimestel aastatel.
Renault - Potensiaali on, oleks nüüd vaid ka piisavalt raha. Alonso on muidugi väga tugev auto arendaja, kuid ego mahutamiseks peab teine piloot olema ka kindlalt teine ja temaga minimaalselt konkureerima.
Williams - Kiirust neil on, mootor on kõva, kuid Toyotast kaasavarana saadud tihend rooli taga veidi nõrgavõitu. Samas Rosberg peaks ka üksi olema piisavalt kiire, et meeskond üldises arvestuses kõrgemale upitada.
Toro Rosso - Red Bulli masin on hea ja väikese pulli peamiseks probleemiks on ilmselt kogemusteta Buemi ja mitte just kõige kiirem Bourdais - ilmselt nõrgim sõitjapaar. Samas on tehnikud head ja nad võivad alati üllatada. Läheks vaja vaid sellist püssi nagu oli Vettel.
BMW Sauber - 2 tasemel sõitjat, hea auto, väga uuenduslikult mõtlev meeskond - kõik see peaks tooma ka tulemusi. Eelmisel aastal oli Kubica väga heas hoos. Tegelikult on ka Heidfeld kiire, lihtsalt tundub, et kohati on motivatsiooniga probleeme. See võiston on viimase paari aastaga olnud üks suuremaid uute lahenduste genereerijaid, seega potensiaal on suur.
Red Bull - Pullivendadest suurem, kuid mitte alati tugevam. Samas neil on Vettel, kes suudab ka saaniga võidu sõita. Neil on Weber, kes on küll kiire ja kogemustega, kuid alati valel ajal vales võistkonnas. Ilmselt tugevaim sõitjapaar, geniaalne konstrktor, motiveeritud meeskond, ilmselt üks selle aasta tegijaid.
Force India - Huraa! Ei jäänudki enam ringiga maha, ei olnudki pidevalt viimased! Areng on väga positiivne ja ilmselt suudavad nad sel aastal ka kohati punkte noppida. Koostöö McLareniga tuleb ka ilmselt ainult kasuks. Fisi on veidi aeglane, kuid suure kogemustepagasiga ja Sutil oskab selle masinaga sõita küll.

Tuleb põnev hooaeg. Seda ei tohi maha magada!

2 kommentaari:

ArvoS ütles ...

Jutus on positiivset powerit :-)

Funestus ütles ...

tänan

Vabandan, et pildil on mõned aastad vana Toyota, kuid pole kahjuks oma silmaga ja kaameraga selle aasta masinaid saanud uudistada :)