kolmapäev, 6. veebruar 2008

Teistest erinev

Järjest rohkem ja rohkem räägitakse, et kõiki tuleb võrdselt kohelda, kõiki ühtemoodi suhtuda. Naisõiguslased on oma nõudmistes juba naeruväärsustesse laskunud. Kui nii edasi läheb, siis varsti nõuavad nad äkki seda, et spordialadel võistleks mehed ja naised koos. Samas, siis teeks nad suure vea, nad saavutaks vaid selle, et kõik saaksid aru, et mees ja naine ei ole siiski võrdsed. Ma ei taha väita, et üks oleks teisest parem, pigem tuleks öelda, et on erinevad. Aga erinevus tähendab, et paratamatult tuleb ka väikese erinevusega suhtuda.
Sama on ka meie haridussüsteemis. Peaaegu kõigile lähenetakse sarnaselt, arvestamata omapärasid. On teada, et mõnel on hästi arenenud kuulmismälu, teisel lugemismälu ja kolmandalt hoopis kirjutamismälu. Aga õpetaja tambib ikka kõigile üht moodi tarkust pähe. Sama on ka hindamisega, enamik õpilasi ei suuda võrdselt hästi kõiki aineid omandada. Ta võib pingutada palju tahab, kuid lihtsalt ei suud. Kui asi oleks vaid tahtmises, siis võiks igaüks tulla näiteks sprindis olümpiavõitjaks või maailmameistriks males. Muidugi oleks vale nüüd haridussüsteemi järjekordselt reformima hakata. On asju, millega tuleb lihtsalt leppida. Seega on ka hindeid, millega tuleb vahel leppida, võtta teadmiseks, et selline on just minu tase ja üritada paremini. Samas ei tohi sellepärast pead norgu lasta, kõike ei saagi alati osata. Sellele ei tohiks alistuda, kuid sellega tuleks arvestada.

Praegune tekst on kirjutatud mõeldes ühele inimesele, kes on ilmselt veidi õnnetu.
Kuid ütlen sulle uuesti, see pole piisav põhjus, miks tujul võiks langeda lasta.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Ära muretse, ta ei ole õnnetu. Kuigi jah, sina tema tuju just palju ei tõstnud.
Aga mida? --> "Ta võib pingutada palju tahab, kuid lihtsalt ei suuda." Minu väide sinule oli see, et tulemus näitas, et järelikult ei pingutanud ma piisavalt!
Ja ma EI lepi! Ei lepi! Ei lepi! Ei lepi! Sest ma tean, mida ma oskan. Ja ma tean, milleks ma võimeline olen.
Ja see ei ole egomaniakk, kes minus pead tõstab. Mul on selle-valla-teadmiste osas..halb stardipakett..kaasa antud/kaasa võetud.

..btw..Sa oled esimene inimene, kes mulle ütleb, et ma olen lootusetu. Aitäh.

Funestus ütles ...

Ma ei taha väita, et sa oled lootusetu. Ausalt öeldes oled inimene, keda imetlen ja tahaks paljuski sinu sarnane olla, ma mõtlen seda tõsiselt. Tahan vaid öelda seda et kõiges ei saa alati tipptasemel olla, vähemalt mitte mõistliku hinnaga. Ma ei kahtlegi selles, et suudaksid kõne all olevat ainet ka perfektselt osata, kuid küsimus on selles, mis hinnaga need oskused tulevad.

Anonüümne ütles ...

Kas sa magad ka vahel?:D KUUE minutiga vastukommentaar..meeletu!
Aga mina.. mina ei taha tipptaset, ma tahan lihtsalt osata. Ja A ju ometi mu oskusi näitabki(: Või B, või C.
Mis hind? Mis RASKE hinnaga need head tulemused tulevad? Tööd on vaja teha!:D Ja kui käib "töö ja vile koos" (nagu mul ikka:D), siis ei saa! siin midagi rasket olla.

Case closed.

Post Scriptum. Ära sa minu moodi küll olla taha. Seda õnnetust veel vaja!

Funestus ütles ...

22.27 ma veel tavaliselt ei maga ja kui olen arvuti taga näen reaalajas kui keegi mulle midagi kirjutab.
Ma ei hakka siin sulle vastu vaidlema, sest muidu muutub see järjekordseks lõputuks vaidluseks. Meil on neid niigi :)
Ikkagi, hinda ennast ja sinus on palju seda, mida võiks teised eeskujuna kasutada.

PS! seekord on reageerimisaeg veidi pikem, sest rääkisin vahepeal telefoniga :D

Anonüümne ütles ...

Minu Post Scriptum ei kuulugi vaidlustamisele:D Ja telefon ei vabanda sind välja:D

Aga ma tervitaks siinkohal ühte haiget ruunipizzalast, kes jäi teise semestri hurmavatest esimestest loengutest ilma! Saa terveks!

Funestus ütles ...

nu ma ei usu, et ta nii vana postituse kommentaari loeb :)