teisipäev, 6. jaanuar 2009

Aastahiti top10 kommentaarid

Jätkan oma väikest ja ebapädevat ülevaadet R2 Aastahitist.
10.Kristjan Kasearu , Marvi Vallaste & Paradise Crew - Kuhu Unenäod Saata (482) - kuidas teha lugu, mis läheb peale(vähemalt teatud vanusegrupile), see on ju lihtne. Võta Kristjan, mõni ilmatüdruk ja tee valmis selline keskpärane popilugu. Seejärel mängi seda raadios nii palju, et ikka kohe oleks mängitud ja ongi hitt valmis
10.Duffy - Mercy (417) - lugu oli tugev ja oleks pidanud kõrgemal asetsema. Kahjuks on inimesed lühikese mäluga ja hääletavad põhiliselt viimasel kahel kuul välja tulnud lugude poolt.
9.Britney Spears - Womanizer (462) - Britney, kes on vihane terve meessoo vastu valab oma viha nüüd välja. Tundub, et ta pole ainus. Ja jällegi loogika, et viimane singel on ka kõige kõrgemal.
9. ja 8. Kristjan Kasearu & Paradise Crew - võtan need 2 kokku. Hämmastav on see, et eurolaul hakkas toimima alles nii hilja. Ilmselt mängis siin suurt rolli ka plaadi välja andmine. Ütlesin ka kunagi eurolaule kommenteerides, et Kasearu hääl jääb minu meelest nõrgaks. Ta tahab teha parajalt karmi muusikat, kuid hetk, kui võiks siis tõesti veidi kõvemat häält teha ja veidi karjuda jääks tal nagu hing kinni. Et aru saada millest ma räägin, siis kuulake ära lood Jääda iseendaks ja Tanel Padari Lootusetus. Siis vahetage mõttes need kaks meest ära ja mõelge kuidas nad laulaks teineteise laule. Siis saate aru, et Kristjan jääb liiga pehmeks.
8.Pink - So What (502) - Pinki varasemad lood on mulle rohkem meeldinud. Antud loo puhul ütleks, et selliseid on veel teisigi ja ei usu, et keegi seda lugu näiteks viie aasta pärast mäletaks.
7.The Killers - Human (517) - andke palun jupp nööri ja konks laes, ülejäänuga saan isegi hakkama. Olen selle loo pärast pidanud korduvalt raadiojaama vahetama.
7.Laura feat. Tafenau - Lihtsad Asjad (740) - Ei ütlekski, et tegu oli Laura tugevaima looga. Pigem on kõrge koha taga raadiote tugev lobitöö. Tafenau valiti veel pärast isegi unistustebändi liikmeks, mis minu meelest oli sulaselge lollus. Saksofon ei sobi ikka sellisesse koosseisu nagu seal oli.
6.Enrique Iglesias - Can You Hear Me (Official Euro 2008 Anthem) (579) - Ma olen tegelikult päris õnnelik, et see lugu ei võitnud. Olen ka selle pärast raadiojaama vahetanud, kuigi Killersi vastu see ei saa. Tavaliselt panin siis raadio lihtsalt palju vaiksemaks ja nautisin venekeelset sõimu, mis mul ülevalt korterist kostus(Annelinna rõõmud).
6.Shanon - Üksinda (792) - Mehed metsast tulid ja tegid! Tõestus sellest, et ka tundmatuna võib rahvale peale minna. Positiivse mule jättis ka kiire teise loo väljatulek. Kui nad vastu suudavad pidada, siis võiks ka neist saada korralik tipp ja seda kauemaks kui paar aastat.
5.Katy Perry - Hot N Cold (589) - laula hästi kõvasti šokeerivatest asjades ja lisa väheke roppusi, mis siis pärast muidugi välja lõigatakse. Ole skandaalne ja pääse kõmulehtedesse. Nii saabki sinust ülemaailmne kuulsus.
5.The Sun - Armetu Naer (911) - sel aastal tegelikult parim Padari lugu.
4.Guru Josh Project - Infinity 2008 (Klaas Vocal Edit) (596) - ei kuula sellist muusikat eriti, seega minu hinnang talutav on antud hetkel väga suur kompliment.
4.HU? - Depressiivsed Eesti Väikelinnad (957) - Sellist lugu ootaks näiteks aastaid NY elanud Kerlilt, aga meie oma riigis selline lugu kokku kirjutada... Lugesin kunagi kommentaari stiilis, et olin kunagi õhtul Paides, jube igav koht, klubisid pole, mitte midagi ei olnud teha. Inimesed, palun hankige omale mõistus, äkki siis suudate nähe, et ka Tallinast ja Tartust väljaspool on elu, mis on tegelikult isegi huvitavam ja mitmekesisem kui mingitel klubisõltlastel!
3.Coldplay - Viva La Vida (623) - Lugu on hea, kuid kahjuks valminud ebaseaduslikult Copy Paste meetodil. Kohtuasi juba käib.
3.The Sun - Saatanlik Naine (1244) - No kuulge, see lugu on siin ju ainult seepärast, et Tanel seda laulab. Joala versioon oli parem.
2.Tokio Hotel - Monsoon (996) - ok, sobib kuulata küll, kuid mis selles loos siis nii erilist on?
2.Traffic - Kesköödisko (1392) - Midagi nagu häirib selle loo juures. Ilmselt see veidi segane tausta, kuid siiski tegemist on hea looga. Tasemel oli ka muudetud sõnadega ETV aastavahetuse versioon :P Siiski pean ise parimaks nende eelmis plaadi lugu Lähedal.
1.Katy Perry - I Kissed A Girl (1091) - laulmisega ei ole siin nüüd küll midagi pistmist. Seks, skandaalid ja lesbilisus lihtsat müüvad niivõrd hästi(tuletage meelde kasvõ TATU-d).
1.Kerli - Walking On Air (1622) - mõnusalt omalaadne lugu, mille poolt ma ka ise hääletasin. Kahjuks on Kerli plaadist tunda, et see on kirjutatud väga pika aja jooksul, sest lugude stiil ja tase kõigub meeletult. Ilmselt plaadi kõige tugevama hitigeeniga lugu.

Kommentaare ei ole: