pühapäev, 28. juuni 2009

Pilte paraadist

Väike pildikokkuvõte lõpuks ka paraadist. Hoiatan kohe alguses ära, et kui pildid tunduvad imelikult paigutatuna, siis jama on selles, et iga lehitseja näitab neid veidi erinevalt.
Nagu tavaliselt tuli presidenti pikalt oodata. Pärast tema saabumist tuli jälle oodata. Nimelt pidulikult ja uhkelt oli vaja kohale tuua ka võidutuli. Sellest ka esimene pilt. Minu positsiooni jaoks järgnes sellele kõne, millest võis eristada vaid üksikuid sõnu. Tervitustest oli kuulda vaid mingil hetkel kaitseliitlaste röögatust ja siis see algas... Kõik rivis olnud väed marssisid mööda Suurt tänavat, mida ääristas ilmselt läbi ajaloo Jõgeva linna suurim publik.
Rahva seas põhjustas paraadis suurima aplausi naiskodukaitsjate möödumine. Tõestus sellest, et publiku seal oli väga palju mehi. Mis seal salata, vaatepilt oli ilus ja samm ühtne.
Õhutõrjekahur ZU-23-2 (3. pilt) pidi olema madalalt lendavatele õhusõidukitele väga suureks nhtluseks, kuid samas kurtis hiljem üks kaitseväelane, et sellele ei jõua laskemoona ette tassida. Selle tõestuseks andmed: kuni 1000 lasku minutis, ühe mürsu kaal 190g. Eks arvutage ja mõelge :) Ise kaalub see kahur veidi alla tonni.
Väga uhke oli ka näha meie Pasisid, millel peal kodumaise disainiga torn. Peaks vaid mainima, et seest on nad ikka ülimalt kitsad.
Soovitan ka piltidel klikkida, siis näeb neid veidi suuremalt.

Kommentaare ei ole: