kolmapäev, 8. juuli 2009

Lilleline puhkus

Nii ta seal ristikuõiel oma jalgu puhkas.
Ka mine olen nüüd mõnda aega saanud kodus redutada.
Homme lähen väiksele reisile Lõuna-Eestisse. Seal tõotab tulla tiheda kultuuriprogrammiga üritus. Seega sealt tagasitulles loodetavasti ikka on millest kitjutada.

Proovisin eile enda jaoks uusi sirvikuid(ehk siis veebilehitsejaid). Varem oli mul olemas uusim FireFox, IE7 ja lisaks neile olen kasutanud ka Operat, mis mulle siiski eriti südamelähedaseks ei saanud. Seekordseteks avastusteks olid siis Google Chrome ja Flock. Kuna praegu on tulirebasega mingi jama ja see ei lähe korralikult kinni, siis soovisin leida mõne käepärase alternatiivi.
Alustasin Flock-ist.
Kuna ta on ehitatud FireFox-i põhjale, siis menüüsüsteem on sama, ühildub enamike FireFox-i lisadega, isegi arendusmeeskond on samast firmast. Välimus: ilmselt FireFox-i tulevik. Kuna on tegu sotsiaalse inimese sirvikuga, siis saab ühe klikiga hakata blogisse sissekannet kirjutama, kohe lihtsalt eelnevalt seatud saidile pilte üles laadida jms. Toetab g-maili ja on isegi väike nupuke, mis teavitab postkasti kirjade kohta. Midagi sarnast nagu g-maili nupuke google toolbar-il. Seal saab näha uudiseid erinevate shtluskeskkondades sprade tehtud uuendusi, kuid kahjuks puudus seal Orkut. Sisse on ehitatud ka mugav uudistevoo lugeja. Sirviku avanemisel avaned 2 sakki. Määratud koduleht ja omalt poolt seadistatav leht(uudistevöög, viimati külastatud saidid, mingi twitteri värk jne). Kusjuures kõik toimib sujuvamalt ja säästlikumalt kui tulirebasel endal. Kuid tuli välja, et kinni panemisel tekitas see täpselt sama probleemi nagu FireFox. Seega pole sel sirvikul eriti mtet.

Google Chrome
Tunnistan - pettusin selles. Asi algas juba arvutisse seadmisest. Install käivitus automaatselt, tavapärane nsxt nupu klõpsimine jäi ära. Sams on kõik nii automaatne, et mul ei lubatud isegi ikoonide paiknemise üle otsustada. Otsustada saab vaid oma ajaloo jms ületoomise kohta. Saanud selle google imeleiutise tööla vaatas mulle vastu suur peaaegu servadeta leht. Isegi tavapärane sinine ülaosa on kadunud. Sams ei ole vimalik seadeid eriti palju näppida, sest seadete all saab muuta alglehte, kohta kuhu vailid tiritakse, paroolide salvestamist ja otsingumootorit. Lisaks veel mõned väiksed asjad ja ongi kõik. Seega ise seal pole võimalik eriti midagi muuta. Siin ongi põhjus, misk mulle ei meeldi ja samas soovitaks seda paljudele - seal ei saa seadeid ajaviiteks näppides midagi väga viltu panna, sest lihtsalt ei ole mida muuta. Kiiruse poolest on Chrome FireFoxist ja IEst kaugel ees. Ometi ei sobi see ainsaks sirvikuks, sest paljud eakendused ei toimi läbi selle.

PS!
Seksi asi toimis. Järgnev päev tõi kaasa viimase 30p külastatavuse rekordi.

1 kommentaar:

Tanel ütles ...

Mina kasutan Chrome igapäevaselt sisuliselt selle valmimisest saati. Ja mulle meeldib. Mind ta võluski ära lihtsuse, lakoonilise välimusega (pole ülearuseid nuppe) ja kiirusega. Käivitumiskiirus on parim, mida olen kogenud. Firefox tuleb ligi pool minutit kui mitte kauem lahti aga Chrome paari sekundiga. Ja lisaks see mõnus funktsionaalsus, et võtad ülevalt sakist kinni ja lohistad selle teise monitori. Mul kaks monitori ja nii väga mugav, kui saad lohistada sakki ühest monitorist teise. Teiste brauserite puhul peab eraldi brauseri akna avama.

Mis rakendused sul ei toimi Chrome kasutades? Veebis pole küll eriti komistanud lehtede otsa, mis Chrome-ga ei avane. Isegi pangas saab käidud, tõsi küll ID kaarti ei saa kasutada.