pühapäev, 3. jaanuar 2010

ilma vembud



Plaanisin juba mitu päeva tagasi 2. jaanuari hommikul väikesele pildistamisretkele minna. Hommikul ärgates olid tunded veidi segased. Osalt olin rõõmus, et temperatuur väljas on -27 kandis. Samas olin mures, sest pole oma kaamerat kunagi nii külmas kasutanud.
Ootasin vaikselt päikesetõusu ja uurisin EMHI-st ilma kohta. Oh seda imet, poole tunni jooksul jõudis temperatuur -17 kraadi peale tõusta ja lisaks sellele hakkas veel lendlema kauneid lumehelbeid.
Samas väljas olles sain aru, et madalam temperatuur oleks minu pildistamised nurjanud. Ollev kaameraga mitu tundi väljas ning kogu selle aja vilkus punane aku märk. Kui kaamerat piisavalt kaua käes olin hoidnud, siis märk kadus, kuid iga kord, kui kaamera tagasi kotti varjule panin algas kõik jälle otsast peale. Nägin soojendamisega päris tugevalt vaeva.
Vähemalt jäin tulemusega rahule. Üks mõnus hommik metsaservas. Mitte ühtegi inimest, stressi ega segajat. Lumi oli kohati mõnusalt põlvini ja ilm ilus.

Loodan, et uus blogi kujundus on vastuvõetav. Olin algusest peale kasutanud ju sama põhja. Vahepeal olin muutnud vaid värve ja külgmisele ribale asju seadnud. Nüüd siis võtsin aluseks täiesti uue põhja. Ilmselt väiksema resolutsiooniga masinate omanikele see uus venitatud stiil ei istu, kuid veidi laiema ekraaniga arvutitel, kes kasutavat 1280x800 resolutsiooni peaks uus palju parajam olema. Viimane on ka külastajate seas kõige levinum (tuginen oma varjatud, kuid arenenud counterile).

Ootan vastukaja ja seda saab avaldada ka postitusi hinnates :)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

kuule nüüd on juba päris hea:D
aga need kuupäeva kirjad on tibakene vast liiga tumedad.. võiks natukene heledamat tooni proovida..
(s)

ArvoS ütles ...

Blogist - kõigest minu arvamus :-)

Tume sinine on halb valik - väga raskelt loetav.
Piltide ümber võiks olla vähemärgatav raam - silmale pehmem üleminek :-)
Ehk on abiks!

Funestus ütles ...

tänan kriitika eest, just seda ma ootangi :)
Vaatan, muudan ja mida ei muuda, siis on see sihilik...

Tanel ütles ...

See on nüüd minu subjektiivne arvamus aga see must taust on hirmus sünge. Ma ei ole aru saanud, miks inimesed eelistavaid tumeda taustaga blogisid pidada!? Ja tihti on nii, et kõikvõimalikud kirjad on ka tumedat värvi. Näiteks paremal menüüs on sul inglise keeles kirjutatud ja mina seda normaalselt kauguselt välja ei loe, mis seal kirjas on (võib olla ka kasutatud fondis küsimus). Selle lugemiseks peab ekraanile lähemale tulema ehk nõuab silmadelt pingutust. Sama selle LABELS ja HINDA kirjaga.

IMHO ;)

Funestus ütles ...

Vastan omapoolse kommentaariga...
Labels ja hinda - iseenesest on tegu täiesti tähtsusetute kirjadega. Usun, et ei juhtuks midagi ka siis, kui neid ei oleks. See on lihtsalt teisejärguline info.
Tume tekst paremas servas - meelega raskelt loetav, sest ega tunded ja sisemaailm ei peagi kergelt nähtav olema :)
Tume taust? Siin on mitmeid põhjuseid. Üks põhjus ilmselt ka see, et mulle lihtsalt meeldib. Kasutan ka näiteks oma browseritel tumedaid skinne.