pühapäev, 13. veebruar 2011

Varjatud



Alanud on taaskord nii Eesti Laul kui ka superstaari otsingud. Loodame, et ka seekord sulab lume alt välja mõni seni varjatud anne ja märkame vanade tegijate uusi külgi. Siin aga jätkan seni aruvakalt vastukaja toonud muusikakriitikaga ja avaldan Eesti Laulu esimest osa vaadates tekkinud mõtteid.

1. Marilyn Jurman – Veel on aega

No see tibi oli nõrga häälega juba videos, kuid nüüd live... jube! Tantsutüdrukud olid ilusad ja toredad, kuid solistil ei ole ju häält! Kohutav esitus ja ilmselt kivi ka helimeeste kapsaaeda.

2. ELMAYONESA – Kes ei tantsi, on politsei

Karvane metallimaak Lõuna-Ameerikast. Kui poleks paari eestlast abiks, siis oleks raske aru saada, mis keeles lauldakse. Võib ju olla huvitav vaadata kuidas välismaalased eesti keelt väänavad, kuid kui sa pole just eestlane, siis on tegemist mõttetu karjumisega

3. Victoria – Baby Had You

Väga sügava sisuga lugu (taju irooniat). Kõlapildilt tuli kohe meelde kunagine TATU repertuaar. Tantsusaali sobib kui rusikas silmaauku, kuid eurovisioonile? Ilmselt jääb kogu selle eurobiidi keskel märkamatuks.

4. Noorkuu – Be My Saturday Night

Kostüümid sobiks ideaalselt liputajatele. Samas suurepärane lavaline show. See lugu on sel aastal üks minu lemmikuid. Lugu on selline paras Mika ja muud sellist.

5. Jana Kask – Don´t Want Anything

Minu isiklik lemmik, kuid Eurovisioonile see ei sobi. Jana võimas ja sügav hääl, kuigi tulevikus vast soengu ja kleidi kujundajat pimedate ühingust otsida ei tasuks.

6. Kait Tamra – Lubadus

Ainus laul, mida olen ka oma kõrvaga kuulnud. Seda veel kirikus, eriti ehedal kujul. Ilus Kait Tamra lugu, nauditav, kuid veidi valel võistlusel. Samas hõivab eurol ilmselt omamoodi ja hõivamata maitse, mis toob ka kindlasti punkte.

7. Ansambel Andur – Lapsed ja lennukid

Meenus kohe üks Vennaskonna lugu. Aga reaalselt rääkides – no palun ärge tehke nalja. See on midagi jubedat!

8. Meister ja Mari – Unemati

Palun, isa, tule juba koju ja pane oma poiss paika! Pole midagi nii halenaljakat ammu näinud. Aga au selle eest, kui tragikoomiliselt see lugu välja mängida suudeti. Aga palun ärge seda meid esindama valige!

9. Getter Jaani – Rockefeller street

Selle kleidiga võib nii mõnigi aps juhtuda, mis muudaks kogu esinemise ebaseaduslikuks. Muidu lugu, mis võiks peale minna ja Getteril on ka piisavalt häält ja energiat selle loo välja laulmiseks. Sihuke üle keskmise Lõhmuse lugu, millel on potentsiaali võistlus ära võita. Samas Getteri jutt on endiselt sama naiivne ja lapsik kui Superstaari saates. Kui ta Eurovisioonile saata, siis peaks talle kindlasti kõigepealt suhtluskoolituse tegema.

10. Outloudz – I wanna meet

Ma armastan rock muusikat ja seda tahab olla ka see lugu, kuid jättid täiesti külmaks. Lõpus juba nagu oli midagi, kuid siis sai lugu otsa. See küll kahjuks meelde ei jää.

Kogu saate kohta – Avastasin hiljuti, et Triobetis võib teha panuseid, et kes Vanilla Ninja tüdrukutest järgmisena lapse saab (Maarja Kivil juba üks on ju). Kõige suurem võimalus pooldumiseks oli antud Lennale.

Samas selle saate ülesehituse juures on endiselt tunda Purga puudutust. Lisaks ei jätnud see kogemustega teletegijate muljet, kuidagi nõrk oli. Lisaks olid ka pärast esinemist võetud küsimused kuidagi lahjad ja mõttetud. Arenguruumi on ja kõvasti.

Kommentaare ei ole: