esmaspäev, 28. jaanuar 2008

Ice Cold ehk copy - paste from Finland

Mõtlesin, et seekord koidun massiga kaasa minemisest ja ei kirjuta Eurolaul 2008st, kuid võta näpust... tekitas liiga palju emotsioone. Järgnevalt väike lühiarvustus lugudest. Tegemist on vaid minu puhtsubjektiivse arvamusega.
1. Kreisiraadio - Leto Svet Algus oli paljutõotav, kuid suureks pettumuseks jäi Oja ja Leinatamme lavaline tegevus. Ootasin rohkem komöödiat, lugu ju seda iseenesest võimaldaks. Sams on see minu meelest üks kolmest loost, millel võik üldse Eurovisionil mingigi võimalus olla. Eriti efektne oli lõpp, äi meelde.
2. Ska Faktor - Real Big Money Esimene pilt neid nähes - Robbie Williams. Ma mõtlen seda tema veidi vanemat stiili. Väga efektne oli see tugitoolis istumine nii algses kui ka lõpus. Kuid siiski, millegipärast ei paneks ma seda kolme kõige "euroma" koo hulka. Samas parem kui ülejäänud. Ka lavaline osa on mõnusalt viimistletud ja kellele ei meeldiks raha :)
3. Rolf Junior - One on One Vaadates pilti ütles, et Freddie on taas elus. Aga no kuulge, Queen ja Freddie Mercury omasid powerit oma lugudes ja ka sõnumit. Rolf laulab aga mingi mõttetu poplookese + mõned kiimased liigutused, pedelipp ümber vöö ja veelgi suuremaks artud Vilgats ärtuemandana taga seismas. Kõik see kokku annab jubeda tulemuse. Suurim pettumus.
4. Taavi Peterson - Question Man Taavi laulab seda, mis talle meeldib ja mida ta kõige paremini oskab, kuid... Nu see muusika lihtsalt ei lähe massidele. Kuidagi koomiliselt mõjuvad ka 3 taustalauljat. See lugu on vales kohas!
5. Paradise Crew - Üksinduses Laul on eesti keeles. Tore, kuid võistlusel see ei aita. Lugu on tore, muusika hea, kuid nagu tavaliselt on uurimaks puuduseks Kasearu nõrk hääl. Salmi osa veel, kuid nu refrään ... kui ikka hääles jõudu pole, siis ei saa sinna midagi teha. Asendada Kasearu Tanel Padariga ja vot siis võiks juba midagi olla.
6. Birgit Õigemeel - 365 Days Isiklikult ontegu minu lemmikuga, kuid eurole ma seda ei saadaks. Ilus ballaad, võimekas esineja, kuid lool on lootust vaid siis, kui kui teisi ballaade pole. Birgit on särav, kuid seda laulu lauldes võik mõnes kohas pigem poetada pisara kui nii säravate silmadega kaamerasse vaadata. Nõrgaks jäi ka Birgiti liikuine. Samas tausta video oli super. Ka klaveri võiks reaalselt lavale tuua. Võimas lugu, mis oleks üks kolmest tõsiselt võetavast loost.
7. Luisa Värk ja Traffic - It's Never Too Late Loo kõige nõrgem lüli on Luisa! Kui sa laulad kuidas sa koos aega veedad, siis ei ole sobiv tüdinenud näoga enda ette vahtida. Kogu keemia, mille Trafficu solist tekitada üritb söööb Luisa oma tuimusega. Vahetage Luisa välja ja siis tulge tagasi.
8. Supernova - Stefani Tüüpiline Supernova lugu j kui arvestada, et lugu pole spetsiaalselt euro jaok kirjutatus, siis on see ka arusaadav. Eurovisionil saaks selle looga punkte vaid Lätist ja Soomest. Solist tundub kuidagi koomilisena. See lugu lihtsalt ei toimi!
9. Iiris Vesik - Ice Cold Story Parim lugu Eurovisioniks! Olgu, lavalolijad on maha kirjutatud Soome rokisaurustest Apocalyptica ja Nightwish ja siis on nende juurde lükatud tüdruk T.A.T.U.st kud see toimib. Soomlaste 12 on garanteeritud ;) Ei jäta külmaks, jääb meelde. Iirisel on väga hea hääl ja ta saab oma osaga suurepäraselt hakkama. Benton taustalauljana on veel üheks rosinaks koogis ja muidugi pilkupüüdev kitarrimees... Lisaks on nende lavashow valmis ja viimistletud. Iirise Will you marry me? tuleb nii südamest, et varsti võiks lausa pulmi oodata. Lisada julge stiil, meeldejääv refrään. Kui tahate, et Eurovisionil hästi läheb, siis hääletage see võitjaks!
10. Luisa Värk ja Margus Vaher - Go Inside Your Soul Esimene tähelepanek - Margus susistab "s" tähte kuidagi imelikult ja esimest korda seda lugu ühe kõrvaga kuuldes tekkis tunne, et tegu on mingi lätikeelse looga :D, aga siis tuli välja, et inglise keelne ja veel isegi inglise keeles. Puudu jääb energiast, keemiast, flirdist... Jällegi, Luisa laulab iseendale. Lisaks see kleit, kaamera näitas Luisat veel korra sellise nurga all, et jäi mulje eestimaisest Jennifer Lopez'ist või Kylie Minogue'st. Kas on ikka mõtet ahtrin nii väga esitleda. Aga lugu jätab külmaks. Puudu jääb ka vokaalsest poolest. Jääb mulje, nagu üritak refräänis lauljad üksteisest üle karjuda.

Ootan teiste arvamusi ja vabandan, kui nüüd kellelegi liiga tegin. Ja pealkiri läks seekord veidi SSÕhtulehe stiili, kuid mis teha...
Ootame põnevusega finaali!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ma just mõtlesin et tahaks kelleltki eurolaulude kommentaare kuulda - ja ennäe:D

Ice Cold Story oli kõige parem minu meelest kah. Noor ja andekas laulja ning laul jääb meelde oma heade sõnade poolest. Sõnad on tõesti sobivalt tehtud minu meelest - selged ja kõlavad hästi, riimid ka ilusti olemas.

Aga üldmulje lauludest - eurovisioon jääb ikka eurovisiooniks.

Arra ütles ...

ma arvan kah, et ice Cold Storyl on kõige rohkem potentsiaali Eurovisioonil.
Aga Real Big Money oli ka päris vahva.

Anonüümne ütles ...

How interesting your pictures are... I´m brazilian and I´m impressed with the beauty of your contry. We don´t have this cold beauty here. And you have a great sensibility to see this at every samall thing. And also knows how to deal with your camera foucus very well. Congratulations!

ArvoS ütles ...

Pean nõustuma - Iiris oli parim. Kuigi on mul sellest kõigest suht savi. Esitaja omanäoline ja laul huvitav.

ArvoS ütles ...
Autor on selle kommentaari eemaldanud.
Funestus ütles ...

Thank you :)
But in Brazil you have very rich nature, interestinb birds, animals, plants and so on.