pühapäev, 20. jaanuar 2008

Küünlavalgus

Tuli paar õhtut tagasi selline mõte, et jäädvustaks veidi oma soolalampi.

Hiljuti teatasid meie juhtivad agentuurid, et liikumas on jälle uus ja kuri viirus mis salakavalal moel pangast raha pätsab. Sellise teate lõpus avaldati pikad juhised kuidas sellisest pahavarast eemale hoida. Neid lugedes sain aru, et ilmselt suur osa arvutikasutajaid on väga naiivsed. Ilmselt on tõesti selliseid eestimaalasi, kes usuvad, et nende vanaema saadab neile postkasti inglise keelse kirja tekstiga, kus palub vaadata kui hea pildi ta leidis. Või siis tean omast käest inimest, kes oli üliõnnelik, kui nägi et on mingil saidil 999 999 külastaja(ma olin terve kuu selle numbriga külastaja :P) ja klikkis lingil. Uus viirus kasutab veidi uuendatud meetodit MSN-is levimiseks:saadab lihtsalt ühe lingi ja siis natukese aja pärast küsib, kas ikka külastasid seda ja saadab lingi uuesti. Ma saan veel aru, et mõni inglane selle ohvriks langeb, kui kahjuks on piisavalt naiivseid eestlaseid kes ei pane tähelegi, et nende sõber äkitselt inglaseks hakkas. Või siis ka suhtumine. Tean üht inimest, kes sai kunagi viiruse mis MSN-i teel levib. See tähendas, et ta hakkas läbi oma MSN- i teistele mingeid faile saatma, kes vastu võttis, see sai selle eluka ka endale. Kui ma ta tähelepanu sellele juhtisin, vastas ta, et see ei huvita teda. Kui arvutiga midagi juhtub, siis vanemad ostavad uue ja tema ei viitsi selliste asjadega tegeleda.
Kõige selle põhjal pole vist raske arvata miks netikelmidel nii hästi läheb.

PS!
T, väga tore, et üle pika aja mu blogi leidsid aega külastada, kuid sa võiks ka vahel mõne kommentaari jätta või siis vähemalt hääletuses oma arvamust avaldada.

4 kommentaari:

Arra ütles ...

Jah, T, jäta mõni komentaar. Ma küll ei tea, kas sa oled see T, keda mina mõtlen, aga vajuta ikkagi käpp maha korra.

Selle MSNi viirusega on nalja saanud, siis kui mulle esimest korda saadeti..see oli väga huvitav. Mitte et ma vastu oleks võtnud, lihtsalt tekst oli huvitav.

Mis viirus see pangast raha pätsab? Kust sa lugesid seda? (nii, minu ajalehe nurka viskamine viimase paari kuu jooksul hakkab kätte maksma...)

Funestus ütles ...

Natuke lugemist: http://www.postimees.ee/170108/esileht/olulised_teemad/tarbija24/tehnika/306811.php
http://www.postimees.ee/180108/esileht/siseuudised/306880.php

Ja Arra, see T ei ole see, keda sina arvad, et siis väike täiendust. See oli mõeldud T.R.ile.

Anonüümne ütles ...

Tervist.
Kui see on minule mõeldud, siis ütlen paar sõna.
Tõsi on see jh, et ma käisin aeg-ajalt tõesti sinu blogi uurimas, aga ei jätnud kommentaare, kuna me enam ju ei suhtle ja ma ei tahtnud arusaamatusi tekitada.
Mul oli su lehekülg meeles:) Mulle väga meeldib vaadata sinu tehtud mega ilusaid pilte ja lugeda huvitavaid jutte.

Tänud sulle!
Ja kui ma teinekordki käin siis tean, et võin ka kommenteerida ja avaldada oma arvamust.

Kõike paremat soovides
T.R

Funestus ütles ...

anonüümsena saab seda ju alati teha, kuigi jah... Nii mõnegi inimese reedab IP aadress ;)

Oodatud on aati nii arvamused, kriitika kui ka mõtted.