reede, 4. jaanuar 2008

Puuga pähe!

Mõtlesin, et läheks täna varem magama, kuid... tuli lihtsalt nii suur soov oma mõtted kirja panna.

Nimelt kuulasin eile(3.jaanuar) R2-e saadet Aasta Hitt. Olen seda kuulanud aastast 1997. Sai omal ajal kassetikaga seda kuulata ja siis aasta parimaid lugusid lindistatud. Omal ajal oli tegemist väga toreda ja asjaliku muusikaedetabeliga. Mul teeb aga meele mustaks selle praegune seis. Viimastel aastatel on hakatud hääletama vaid lugude poolt, mis hetkel raadiotes on. Ma vabandan kohe, sest ma tean, et järgnev jutt võib olla paljudele solvav. Nimetan tüüpilist noort muusikakuulajat rumalaks. Kuulatakse ja peetakse heaks looks vaid seda laulu, mis hetkel hitiks on mängitud. Seda kinnitas ka järjekordne aastahiti konkurss. Toon siin oma lemmiknäite. Fergie andis aastal 2006 välja oma sooloalbumi. Esimene singel sealt oli London Bridges. See jõudis ka juba mainitud edetabelisse. Plaati kuulates jäi mulle aga kõrvu 2 teist lugu. Üks neist oli selle suve singel Big Girl Don't Cry. Saatsin selle loo mitmele oma tuttavale. Nad ei arvanud sellest eriti midagi, et jh on mingi lugu ja siis... See oli siis 2006 lõpp. Kui see lugu aga raadios hitik mängiti, siis rääkisid nad selles ülivõrdes. See näitab kui lihtne on inimesi mõjutada ja kui vähe mõtlevad paljud oma peaga. Selline näide oli ka Tanel Padari Lootusetus, mis sel aastal samuti edetabelis oli. Teine asi mis mind häiris oli, et aasta alguse hitte ei mäleta enam keegi. Isegi lugu, mida veel mõned kuud tagasi tuliselt fännati jätab nüüd enamike südamed külmaks. Võrdluseks: 1997 võitis Black Velvet oma looga 17. See oli hitt aasta alguses ja suvel, sügiseks oli see juba raadiojaamade listidest kadunud. Ometi mäletasid inimesed et just see lugu jättis aasta jooksul neile kõige sügavama mälestuse.
Suur muutus sellises suhtumises saabus pärast seda, kui lisaks kirjadele sai hääletada ka mõnes internetiportaalis. Erilise languse tabeli kvaliteedis põhjustas hääletamisvõimalus läbi rate.ee. Sel aastal andis delfis hääletamine veidi positiivsema tulemi. Kuigi kuulake Laura uut plaati - Muusa ei ole sugugi plaadi tugevaim laul, seal on veel palju paremaid palu ootamas.



Sellest sai nüüd küll blogi pikim kirjutis, aga samas hetkel on blogi külastajate arv ka suure kui see kunagi on olnud :) Täna tuli uus ühe päeva rekord - 14 külastajat. Nelja päeva keskmine tuleb peaaegu 9 ning sele tempoga jätkamine annaks tulemuse, kus jaanuaris tuleks sama palju külastajaid kui eelmise aastaga kokku :D
Alati on ju tore näha, et see mida mõtled või teed läeb korda ka teistele, kuid tegelikult ei jahi ma selle blogiga kuulsust. Teen ka praegu lihtsalt väikese eksperimendi ,kas külastajate arv on võimalik hüppeliselt tõsta. Mul on siin isegi väike kihlvedu tehtud. Miks siin nüü neid arve välja toon? Mulle lihtsalt meeldib statistika. Ja plaanin varsti väikese statistilise võrdluse siia tuua. Aga seda siis kui mul veidi rohkem aega on.

1 kommentaar:

Funestus ütles ...

Üritasin oma postituse fronti muuta, ning minu postituse redigeerimisel see ongi hoopist teine, kuid kahjuks ei muutunud see külastajate jaoks :S
Mäletan, et ka Sometimes tekstiga oli mul suur juramine, kuna see ei tahtnud millegipärast halliks muutuda. Mina sain selle halliks muuta, kuid blogis see sellegi poolest värvi ei muutnud.