reede, 26. veebruar 2010

Funestus Bremenis vol4


Pildil Bemeni peaväljaku raehoone(ilmselt, päris kindel ei ole). Tehtud esimesel linnatuuril(sellest ka alljärgnev jutt).

Pärast päeva lõppu käisin korra hotellist läbi ja läksin linna peale. Oma suureks rõõmuks avastasin, et hotell asub juhuslikult linna peatänava ääres. Seega ajaloolisse vanalinna minekuks tuli liikuda otse ja ainult otse. Hetkel pole ma veel raatsinud trammipiletile mõelda. Jala on vaja vaid 15 kuni 20 minutit kõndida. Samas peaks sellele mõtlema, sest sellega ajaga läheb pimedaks. Thermost väljudes oli suur päikeseketas silmapiirile vajumas ja kui tund hiljem kesklinna jõudsin, oli juba päris pime. Sõin seal McDonaldsis korraliku annuse rämpstoitu. Lohutasin end sellega, et lõuna Thermos oli väga tervislik. Tagasitulle põikasin läbi ka Penni Marketist, mis kujutas endas kohaliku säästupoodi. Hinnad olid head, kuid nagu ka eesti analoogides, segas liikumist kaubariiulite vahel olevad kaubakärud, kus teooria kohaselt kaupa riiulile pannakse. Praktikas nad lihtsalt seisavad seal. Võtsin sealt päris palu asju ja oma suureks imestuseks avastasin, et arve oli alla viie(!) euro. Üritasin kogemata Koidulaga maksta :D, ei tulnud välja. Seal poes oli ka häirivaks asjaoluks see, et polnud asjade kotti laadimiseks ruumi. Seal hakatakse asju kotti toppima kohe kassa juures. Hotelli jõudsin sobivalt Kiku sõiduks. Ilusa lõpu tegi, kuigi kahju, et see lõpp kulda ei toonud. Parajalt naljakas oli ka kuulata kuidas saksa kommentaatorid ta nime väänasid.

Peaks veel ära mainima, et siinsed paar külmakraadi on ikka tõesti külmad. Kõndisin kesklinnas pildistamiseks umbes 20 minutit ilma kinnasteta ja selle ajaga jõudsid käed ikka täiesti tuimaks külmuda.

Hotellitöötajad on ka jubedalt pedantsed. Arusaadav, et vannitoa käterätid korda seati. Aga kes kurat käskis neil puldi öökapilt teleka peale tagasi tõsta! Otsisin seda ikka mõnda aega taga. Kui juba nurinaks läks, siis padi on siin suur, kuid niipea, kui pea sellele panna, siis kaotab see igasuguse mõtte. Vähemalt tuba on täna soojem. Eile oli siin parajalt jahe, sest tuli välja, et küte oli maha keeratud.


PS!

Vaatan et sõnade arvult sobivad esimeste päevade sissekanded ilusti Gümnaasiumi lõpukirjandiks.

1 kommentaar:

ArvoS ütles ...

Väga tuttav tuleb ette. Päris mitmeid aastaid tagasi olin sellises väikelinnas nagu Wiesbaden. Ja ka täiesti üksi. Ja ka hotellis keerati kütet maha jne.